Zanimljiva saradnja: Frenkie nastupa sa Sarajevskom filharmonijom

Adnan Hamidović Frenkie, popularni bosanskohercegovački hip-hop muzičar, nastupat će kao gost Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu Sarajevo u četvrtak, 26. marta u 20 sati, prenosi Klix.

Ovo je prva saradnje jednog hip-hop izvođača i Sarajevske filharmonije, objavili su iz FMJama.

Koncert nosi ime “Večer tanga – od Rima do Buenos Airesa”, a gosti su Gianluca Marcino – dirigent i Mario Stefano Pietrodarchi, koji svira bandoneon.

Filharmonija će za ovu priliku u klasičnom stilu svirati podlogu za jednu od Frenkijevih pjesama, a saradnja je dio projekta koji će biti detaljnije najavljen kasnije u toku 2015. godine.

Kako piše Klix, Frenkie je tokom svoje karijere imao dodir sa pozorištem i filmom, a sada prvi put dolazi do saradnje sa klasičnom muzikom. Njegovom muzikom inspirisani su dokumentarni filmovi “Pismo” i “Granica”, a radio je muziku i za predstavu “Mortal Kombajn” Dine Mustafića. Njegova pjesma “Soundtrack” našla se u holivudskom blockbusteru “The Incredible Hulk”, a saradnja sa Damirom Imamovićem izrodila je pjesmu “Tebi”, koja je jedna od rijetkih pjesama u kojima su kombinovani hip-hop i sevdah.

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.