Zajedno otišli u smrt: Došla s mužem na rijeku da roštiljaju i pecaju, a onda je počeo užas

0

Mirjana Mladenović (64) okliznula se i pala u Veliku Moravu, a njen suprug Dragi (64), iako neplivač, pokušao da joj pomogne.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Dragi Mladenović (64) iz sela Saraorci kod Smedereva (Srbija) i njegova supruga Mirjana (64) udavili su se prekjuče u Velikoj Moravi, i to naočigled nekoliko pecaroša.

Prema riječima očevidaca, supružnici su u petak došli na plažu kako bi uživali kraj rijeke.

– Bio je praznik Velika Gospojina i Mladenovići su traktorom došli do obale, koju su poznavali kao svoj dlan jer tu svakodnevno skupljaju drva. Međutim, kobnog dana nisu došli da rade, već da uživaju i da se odmore, jer je bio veliki praznik i nisu htjeli ništa da rade – kaže Lazar Nićiforović, očevidac nesreće.

Prema njegovim riječima, on je vidio dva tijela, muško i žensko, kako plutaju po vodi, prolazeći pored kopova pijeska.

– Na plaži su u to vrijeme, pored njih, bili i neki pecaroši. Oni su vidjeli da se žena okliznula i upala u rijeku. Muž je odmah reagovao i probao da je izvuče, a pošto nije uspio, sjeo je na traktor i otišao do druge obale da proba odatle da je spasi. Međutim, kada je ušao u vodu, i on se udavio – priča Nićiforović.

Prema njegovim riječima, pecaroši, koji su sve vidjeli, nisu imali kod sebe telefon da pozovu pomoć.

– Sačekali su da dođe njihov drug, koji je po prethodno po dogovoru trebalo tu da dovede djecu. Baš kad su djeca naišla, tijela su došla do uvale, zakačila se za granu. Kad su djeca to videla, počela su da vrište – dodaje sagovornik i kaže da su u međuvremenu tijela otišla nizvodno.

KOMŠINICA / Otišli da pecaju i roštiljaju

Komšinica kaže da su Mirjana i Dragi otišli na Moravu da on peca i da su ponijeli meso za roštilj.

– Htjeli su da provedu lijep praznični dan i da se malo odmore. Vjerujemo da, pošto je bilo veoma toplo, Mirjana odlučila da uđe u plićak da se rashladi. Šta se tada desilo, da li joj je pozlilo ili ju je povukla voda, ne znamo. Ja sam ih tog dana čekala da se vrate, da popijemo kafu, ali sam čula rođaku kako kuka u dvorištu i tada sam čula da su se udavili – rekla je komšinica i dodala: