Zaimović: “Sve ćemo dati od sebe da se stanje u Rudaru popravi!”

Povodom nastavka proljetne polusezone,  FK Rudar je organizovao konferenciju za novinare.
Bilo je govora o problemima u klubu, te kako probleme riješiti.

Predsjednik Zaimović FK Rudar najavio je da će dati sve od sebe da se stanje u klubu popravi, bilo je riječi o novim pojačanjima i  planom priprema.Kako je istakao Zaimović sadašnja uprava broji 13 aktivnih članova.

“Dosta toga je izmjenjeno u klubu i nadamo se da će se moj rad isplatiti i da će igrači učiniti ono što od njih zahtjevam. U ovih par treninga koliko smo imali do sada vidjelo se da igrači imaju volje i htjenja za radom i da se osvoji  što veći broj bodova kako bi se atmosfera u klubu popravila.“- kazao je novi šef stručnog štaba Nijaz Kapo.

Novi član uprave Edin Begovac, koji je trenutno pod suspenzijom od NFSBIH istakao je kako je FK Rudar klub koji zaslužuje da se bori za Premijer ligu i kako kaže, tu je da na sve načine pomogne klubu posebno finansijski.

Najbolji igrač FK Rudar i kapiten ove ekipe, Zlatan Gafurović dodao je da će igrači dati maksimum svaku utakmicu, kako bi se publika vratila na stadion.

Zeleno-crni su danas otputovali na visinske pripreme na Ponijere. Nova imena koja su priključena klubu za narednu polusezonu su Vedin Kulović, Salković Anel, Alić Vedad i golman Ajdin Čelebić. Također su prvom timu priključena trojica juniora.

(Alibašić Kemal – Kakanj-X)

Možda vam se svidi

Leave A Reply