Za pamćenje: Amar Jašarspahić Gile održao fantastičan koncert u Kaknju

Nakon mnogobrojnih programskih sadržaja koji su održani drugog dana Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2018.” uslijedio je koncert našeg popularnog Kakanjca Amara Gileta. Amar Jašarspahić Gile u svom rodnom gradu pred nekoliko hiljada posjetilaca napravio je pravi spektakl.

Ulice Kaknja bile su prepune naših sugrađana ali i gostiju iz drugih gradova koji su uživali u zaista spektakularnom nastupu našeg Kakanjca na kojeg smo večeras bili posebno ponosni.


Kada je došao red na svirku, te kada se pojavio Gile nastao je pravi delirijum. Iz pjesme u pjesmu atmosfera je bila užarenija, a svi u glas otpjevali su njegove hitove ali i hitove kolega.

Bio je ovo pravi muzički spektakl o kojem će se vjerujemo dugo pričati, čemu svjedoče i naredne fotografije.

Giletovi gosti su bili također dobro poznati i uspješni Kakanjci  Sanel Smolo i Haris Kulović.

Fotogaleriju pogledajte klikom ovdje.

Prije početka koncerta prisutni su obaviješteni da se i večeras na platou ispred TC Bingo i pošte nalaze volonteri NGG “Bajramska radost” koji skupljaju novac za našeg vrijednog sugrađanina Anesa Begića koji se bori protiv leukemije.

Šesti dan Kulturno-sportske manifestacije sa ovakvim završetkom zaista je bio i više nego uspješan a Kakanjci se slobodno mogu ponositi Kulturno-sportskom manifestacijom “Kakanjski dani 2018.” i s nestrpljenjem iščekivati svaku narednu.

Sutra vas očekuje još mnogo sadržaja. Ovim putem pozivamo sve zainteresovane sugrađane da posjete i sutra izložbu “Blago zemlje” koja se održava  od 10:00 sati. Sat poslije slijedi druga izložba i to pod nazivom “Popis stećaka – I dio” , peformans polaznika Škole glume. Ljubitelji šaha će od 18:00 moći uživati velikoj borbi prijavljenih “mislioca” koji će svoje snage  ovoj igri odmjeriti u Parku prijateljstva. Već od 19:00 sati vas očekuje dugonajavljivana noćna utrka “Kakanj za 5”.
Zadnji događaj koji će obilježiti sedmi dan manifestacije Kakanjski dani 2018 jeste nastavak Play station turnira koji je počeo danas.

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply