VW Polo završio u rijeci Bosni: Potraga se nastavlja sutra

U mjestu Donja Seoča, nedaleko od Visokog, na regionalnom putu Visoko-Kakanj danas oko 13:50 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je vozilo Volksvagen Polo izletjelo sa puta i završilo u rijeci Bosni, piše Avaz.ba

Prema izjavama očevidaca ove nesreće, u vozilu se nalazila jedna osoba, a više informacija smo pokušali dobiti i u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona.

– Mi smo zaprimili dojavu o saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu Visoko-Kakanj, u mjestu Donja Seoča i odmah po prijavi na teren su izašle policijske patrole, kao i jedinica za podršku MUP-a ZDK sa čamcima za pretraživanje. Potraga za vozilom trajala je negdje do 17 sati i zbog neuslovnog terena i nedostatka svjetlosti je prekinuta do ujutro. Jedinica sa čamcima je locirala šire mjesto izlijetanja vozila, međutim radi se o izuzetno dubokom dijelu rijeke Bosne, tako da će pretraga biti nastavljena u jutarnjim satima. Za sada nemamo informacije o broju osoba koje su se nalazile u vozilu, niti možemo govoriti o eventualnim stradalim osobama – kazala nam je portparolka MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Možda vam se svidi

Comments are closed.