Vulin: “Režim Mile Ðukanovića srlja u građanski rat”

Režim Mile Ðukanovića srlja u građanski sukob i radi od momenta kada je 1999. počeo da podržava NATO agresiju protiv SR Jugoslavije, kazao je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

I ne možete da ne budete zabrinuti – konstatovao je, ali i poručio da se ne smije uraditi ništa što će ugroziti Srbe u Crnoj Gori.

Kaže da bi njemu najbliže bilo da prekinu sve diplomatske odnose s Crnom Gorom, ali se pita šta će biti sa Srbima u Crnoj Gori, te konstatuje da to ne smiju da urade.

Kaže i kako smatra da kao država moraju jasno da stave do znanja da je Milo Ðukanović problem, a ne građani Crne Gore, a to znači da država Srbija treba da razmisli o određivaju izvjesnog seta mjera koje pogađaju direktno Mila Ðukanovića i nosioce njegovog režima.

“Koja to imovina može da bude predmet određene pažnje države Srbije, koji je to način kretanja i putovanja, hajde da vidimo gdje to država Srbija može da utiče neposredno na nosioce režima koji svoju političku svrhu pronalaze samo u antisrpstvu i ni u čemu drugom”, rekao je Vulin, pojasnivši da je to njegov stav kao predsjednika Pokreta socijalista, a ne Vlade i predsjednika Srbije.

Ministar je istakao da Srbija ima prirodno pravo da brine o Srbima bez obzira na to gdje oni žive posebno kada su njihova prava ugrožena.

Smatra i da je neophodna neposredna komunikacija sa Srpskom pravoslavnom crkvom, jer nije riječ samo o udaru na Mitropoliju, već o udaru na SPC, jer, kako napominje, ako ovo prođe u Crnoj Gori, a što ne bi prošlo na Kosovu.

Možda vam se svidi

Leave A Reply