Vukanović u Narodnoj skupštini RS-a: “Bismillah ir-Rahman ir-Rahim braćo i sestre iz SNSD-a”

0

– Moj otac je penzioner i zato sam studirao u Nikšiću kojeg vi omalovažavate. Dakle, meni je hrana i spavanje u Crnoj Gori dnevno koštala 25 eura, i ja sam svake godine istovarao kamione i zaradio sebi školovanje – iskren je bio Vukavnović.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović jučer je na sjednicu Narodne skupštine RS-a stigao sa žutom trakom na lijevoj ruci, kazavši kako je to učinio kako bi se „kriminalci i razbojnici“ odvojili od „čestitih, poštenih i moralnih poslanika“ koji se nalaze s njegove desne strane.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prvi je na red došao Srđan Rajčević SNSD-ov ministar Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, o čijoj je sumnjivoj diplomi govorio Nebojša Vukanović.

– Gospodine Rajčeviću, volio bih da nam kažete s kim ste vi to studirali i kako se zvao taj koledž i koji je to grad Sheffield u Grčkoj. Da li se tu radi o nekom informatičkom kursu i kakva je uloga vašeg oca u završavanju Pravnog fakulteta. To bi bilo dobro da kažete. Moj otac je penzioner i zato sam studirao u Nikšiću kojeg vi omalovažavate. Dakle, meni je hrana i spavanje u Crnoj Gori dnevno koštala 25 eura, i ja sam svake godine istovarao kamione i zaradio sebi školovanje. Vi recite kako ste se školovali u Grčkoj i kakva je uloga vašeg oca u završavanju fakulteta. Ovo je javni novac. Nemojte vi da prevrćete nečije račune. Bilo ko da ima sumnjiv, uhapsite nas. Ako mene hapsite i procesuirate zato što sam izašao pred Skupštinu, a ne hapsite kriminalce – kazao je Vukanović.

Potom se obratio SNSD-ovom poslaniku Igoru Žuniću.

– Rekli ste da ćete preispitati odnose sa SDA u Foči, Višegradu, Novom Goraždu, Prijedori i ostalim opštinama gdje ste skupa sa SDA koalicioni partneri… Šta bi sa tim vašim riječima nakon mjesec dana? I, jeste li preispitali? I, ostali ste, je li? Kleknuli ste Bakiru na kanabe, i poljubili ste sećiju. Svaka vam čast. Znam neke citate iz Kura`na, ali neću da citiram napamet, neću jer bi neko pomislio da vrijeđam. Trebao bi vas pozdraviti svaki put sa Bismillah ir-Rahman ir-Rahim, braćo i sestre iz SNSD-a. Treba vas pokriti crnom plahtom. Šta uradiste od ove države i smijete se – zaključio je Vukanović.