Vučić sa Rudan i Marićem gostovao u “Hit tvitu”: “Nacrtali su mi 500 puta metu, ali niko nije pucao”

Večeras od 21 sat na televiziji Pink, u emisiji “Hit tvit” gostovali su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, pisac Vedrana Rudan i novinar Milomir Marić.

Prva tema o kojoj se govori u emisiji je gradnja autoputeva. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tim povodom je rekao da Srbija ima više novca, i da se autoputevi brže i bolje grade.

– Ako nečim možemo da se hvalimo, time možemo da se hvalimo. Obrenovac – Surčin otvaramo za 10 dana i ovo smo mogli zbog novca kojeg je više, i jer se štedilo. Najviše problema je bilo na dvije deonice Koridora 10, ali nadam se da takvih muka neće biti. Ipak, i ako se kasni, i dalje se radi – naveo je predsjednik, podsjećajući da je na neke puteve čekano decenijama.

– Na period od prije 20 ili 30 godina gledamo sa nostalgijom, jer smo bili mladi. Ali danas su plate najveće u historiji Srbije – rekao je Vučić.

Poslije toga se uključila Vedrana Rudan koja je navela da joj od Rijeke do Beograda treba pet i po sati, dodajući da je auto-put Beograd-Zagreb davno napravljen. Zapitala je kako je prikupljen novac za auto-puteve, od kredita ili od sopstvenih para.

Vučić je rekao da se malo finansira iz kredita, ali se novac uredno vraća. Ipak, Moravski koridor potpuno se finansira iz budžeta. On je podsetio da se Slovenija pohvalila svojim uspehom onda kada je počela da finansira svoje puteve iz budžeta.

Rudan je navela da je u Hrvatskoj katastrofalna priča sa auto-putevima, da je Hrvatska zadužena, da je dio u koncesiji, da su se tuneli krečili više puta, a da je ministar saobraćaja bio i u zatvoru.

– Naši auto-putevi su najskuplji u Evropi, kada je riječ o putarini. Promet na našim putevima bi trebalo da bude 15 miliona automobila, da bi se isplatio, a on je sedam. Dakle, nemamo mi puteve, nego oni imaju nas – rekla je Rudan.

Vučić je naveo da Srbija nema koncesiju ni na jednom putu i ocijenio da Hrvatska ima odlične puteve.

Možda vam se svidi

Leave A Reply