Vučić pred odlazak u Rusiju i sastanak s Putinom: “Nije nam lako zbog špijunske afere”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da Srbiji “nije lako” zbog izbijanja afere nakon što je objavljen snimak ruskog obavještajca sa srpskim potpukovnikom u penziji. Ali koju alternativu smo imali nego da izađemo u javnost, upitao je Vučić.

Vučić je u intervjuu za ovaj medij tako odgovorio na pitanje da li odustaje od susreta sa ruskim predsjednikom, nakon objavljivanja informacije “da je ruski obavještajac špijunirao srpsku vojsku”, i dodao da Srbija želi da sa Rusijom produbi dobre i prijateljske odnose.

Naravno da nam nije lako ono što se upravo desilo. Ali koju alternativu smo imali nego da izađemo u javnost. Moramo zaštititi našu zemlju“, rekao je predsjednik.

Čim, odnosno ako uopšte, pristupimo EU, taj sporazum će postati bespredmetan“, ukazao je Vučić dodajući da i predsjednik Rusije zna da je taj sporazum vremenski ograničen.

Na pitanje da li, kada se sastaje sa Putinom ili Medvedevom, govori i o “zaposjednutom” Krimu ili istočnoj Ukrajini, Vučić je odgovorio – “naravno da ne”.

Ja dolazim iz jedne veoma male zemlje i bavim se samo našim interesima. Vi Nijemci možete sa njima o tome da pričate. Kada se sastanem sa kancelarkom Angelom Merkel, onda govorimo o tome da kupite naše jabuke i kruške“, objasnio je Vučić.

Vučić je rekao da projekat “mini-šengena” spada u najbolje što se dogodilo u ovom regionu u posljednje tri decenije.

Nema ratova, nema ubijanja, već umjesto toga jednu vrstu Skandinavije za siromašne. Možemo postati motor rasta za Evropu“, uveren je on.

Upitan da li i Kosovo treba da bude dio tog projekta, Vučić je odgovorio da u Prištini ne znaju šta žele.

Možda vam se svidi

Leave A Reply