Vučić o situaciji u Crnoj Gori: Srbiji prilično vezane ruke

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će sutra razgovarati sa patrijarhom Irinejem o formiranju određene komisije da se vidi kako pravnički da se izađe pred svjetske i međunarodne organizacije u vezi crnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Kazao je da su Srbiji ruke prilično vezane i da čini koliko može.

Podsjetio je da više ne postoji državna zajednica, i da Srbija poštuje Crnu Goru kao nezavisnu državu, te i da je ona postala nezavisna 2006. godine, kada su na vlasti u Srbiji bili oni koji ga sada kritikuju zbog navodne pasivnosti.

“Vodio bih pametnu kampanju, ne bih radio na tome koliko će neko para da uzme sebi sa RTS, ili drgih zemalja iz raznih ambasada ili po hotelima, već bih grizao i borio bi se za opstanak državne zajednice. Milo Ðukanović ne bi dobio ni 50 odsto glasova na referendumu o nezavisnosti, a ne 60 procenata, koliko je dobio, da su postojali ljudi koji su ozbiljno vodili kampanju”, kaže Vučić.

Na pitanje da li bi to uopšte bilo moguće pod okolnostima kakve jesu “pod Ðukanovićem”, Vučić je poručio da on, za razliku od drugih srpskih političara koji uvijek govore da je neko drugi kriv, ne vjeruje u terorije zavjere i da sve neko namiješta, već vjeruje u znanje i rad,pišu Nezavisne

“Nama sada ostaje da poštujemo tu odluku, da poštujemo Crnu Goru, ali isto tako i svoj narod tamo. Gledamo da ne kvarimo odnose sa Crnom Gorom, da smo i ostajemo braća, ali i da hoćemo da govorimo o svom narodu”, podvukao je on.

Možda vam se svidi

Leave A Reply