Vučić komentarisao Škorin rezultat na izborima u Hrvatskoj

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u ponedjeljak navečer da će ko god postane novi predsjednik Hrvatske morati u budućnosti graditi bolje odnose sa Srbijom, ali izbjegao je prognozirati pobjednika jer bi tako “pomogao onom drugom”, ustvrdio je.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U prognozama i predizbornim istraživanjima Škori su davali mnogo manje glasova nego što je osvojio, rekao je Vučić koji smatra da to „ne može biti greška”.

„Smijao sam se tome. Spustili su Škoru na 19 posto, a on je dobio 24-25 postotaka. To nije greška, jer takva razlika u istraživanju ne može biti greška“, naglasio je Vučić.

Izbjegao je odgovoriti na pitanje tko je od dvoje kandidata kvalificiranih za drugi krug prihvatljiviji za Srbiju.

“Što god bih rekao pomogao bih onom drugom – rekli bi: Vučić navija, a onda bi im to bila jedina tema”, rekao je.

„Naš posao je da surađujemo sa Hrvatskom“, poručio je Vučić i ocijenio da će se srpsko-hrvatski odnosi “morati popravljati, što god mi mislili jedni o drugima”.

Objasnio je da izbjegava reagirati na zbivanja i poruke iz Hrvatske kako ne bi narušio položaj Srba u Hrvatskoj, prenosi Hina.

“Mi šutimo, nerijetko – jer imate 184.000, uvjeren sam i više od 200.000 Srba trenutno u Hrvatskoj – i bilo bi strašno neodgovorno da pogrešnim reagiranjem dovedemo njihov položaj u pitanje”, kazao je Vučić, prenosi “Fena”.