Vrijeme: Oblačno uz temeperaturu od 8 stepeni, u četvrtak snijeg

U BiH će većinom preovladavati magla i niska oblačnost, a na planinama sunčano. U sjevernim područjima Bosne je moguća i rosulja. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od 1 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 8°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C.

U srijedu u Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Bosni će većinom preovladavati magla i niska naoblaka, a na planinama sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od 0 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 11 do 14°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje sa zapada koje će u nizinama u Bosnu usloviti slabu kišu, a u višim područijma slab snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –3 i 3°C, na jugu zemlje od 1 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. (Nezavisne.com)

Možda vam se svidi

avatar