Vozila pijana, prošla kroz crveno i ubila studenticu: Sud joj smanjio kaznu!

0

Vrhovni sud Hrvatske smanjio je s deset na sedam godina zatvorsku kaznu bivšoj radnici Hrvatskih autocesta (HAC) Ivani Teni Gotovac Soldić koja je u oktobra 2018. u Splitu pod uticajem alkohola automobilom prošla kroz crveno na semaforu i usmrtila studenticu Mariju Ćorić iz Čapljine.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Vrhovni sud je objavio na svojim internet stranicama, navodeći samo inicijale optuženice, da je djelomično prihvatio njezinu žalbu i to samo u odluci o kazni, dok je žalba državnog odvjetnika u odnosu na oslobađajući dio prvostepene presude odbijena, prenosi “Hina”.

Kod izbora vrste i mjere kazne, Vrhovni je sud Hrvatske prihvatio utvrđene otegotne okolnosti na strani optuženice kao što su višekratna prekršajna osuđivanost zbog prekršaja u prometu, vožnja pod mjerom zabrane upravljanja, vožnja pod utjecajem alkohola, ali i to što se nije zaustavila iako je na semaforu bilo crveno svjetlo zbog čega je automobilom naletjela na pješakinju koja je cestu prelazila na obilježenom pješačkom prijelazu.

Prema sada pravomoćnoj presudi optuženici je izrečena i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima svih kategorija doživotno.