Vozač u Travniku umjesto u službeni auto, pet litara goriva nasuo u kanister!

Prema sumnjama, on je nasuo gorivo u kanister pod krinkom da je sipao u rezervoar službenog vozila.

Opštinski sud u Travniku potvrdio je optužnicu protiv I.J. zbog sumnje da je počinio Krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivotvorenja isprave.

Optuženom se stavlja na teret da je u dužem vremenskom periodu pa sve do 21.2. ove godine iskoristio službeni položaj tako što je obavljajući poslove vozača u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Travnik u cilju sticanja imovinske koristi prilikom sipanja goriva u službeno vozilo vlasništvo Vlade Travnik, to iskoristio i iz gepeka izvadio kanister od pet litara, te od radnika benzinske pumpe tražio da natoči gorivo u kanister.

Prema sumnjama, on je nasuo gorivo u kanister pod krinkom da je sipao u rezervoar službenog vozila.

Potom je u putni nalog unio lažne podatke da je u vozilo nasuo 43 litra goriva, iako je znao da je nasuo 38 litara, a cjelokupna količina utočenog goriva plaćena je fiskalnim računom na teret Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB Travnik. Na taj način on je oštetio Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Travnik, a sebi pribavio imovinsku korist, navodi se u saopštenju Kantonalnog tužilaštva Livno.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply