Volkswagen crossover kupe koncept spreman za sajam u Šangaju

Seriju električnih konceptnih vozila pod oznakom ID, Volkswagen nastavlja crossover kupeom na struju, koji će premijeru imati na sajmu u Šangaju. Najavljujući novi ID koncept, VW je objavio “teaser” fotografiju na kojoj se vidi detalj zadnjeg dijela vozila, sa LED stop svjetlima.

Volkswagen planira da kupcima od 2020. godine ponudi električne modele koji će se od konvencionalnih automobila ovog proizvođača izdvajati i po avangardnom dizajnu.

Uvid u to kako bi trebalo da izgledaju VW modeli na struju, mogli smo da vidimo 2016., kada je na auto-sajmu u Parizu predstavljen ID koncept kompaktnog hatchbacka.

Početkom 2017. godine, na sajmu u Detroitu prikazan je ID Buzz, koncept mini-van automobila sa retro elementima, koji podseća na nekadašnji Kombi Typ 2.

Serija ID konceptnih vozila nastavit će se novim automobilom koji kombinuje elemente crossovera i kupea, po ugledu na modele kao što su BMW X6 ili Mercedes GLE Coupe.

Kao i dosadašnja dva koncepta, i ovaj će imati pogon na struju, ali i neku vrstu auto-pilota, koji koristi lasere, radar, ultrazvučne senzore i kamere, kako bi omogućio autonomno upravljanje vozilom bez pomoći vozača.

Možda vam se svidi

Leave A Reply