Vlada ZDK usvojila informaciju o gospodarenju šumama na području Kantona za 2017. godinu

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na 145. sjednici  na prijedlog  Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Kantonalne uprave za šumarstvo, usvojila  Informaciju o gospodarenju šumama na području Zeničko-dobojskog kantona u 2017. godini i planove gospodarenja za 2018. godinu.

Informacija sadrži opće podatke o šumarstvu, realizaciju sječa za 2017. godinu i plan sječa za 2018. godinu, podatke o šumsko- uzgojnim radovima, integralnu zaštitu šuma i analizu stanja u šumarstvu.

Šumsko-uzgojni radove u toku godine izvedeni su na površini od 1.519 hektara, a utrošeno je 1.036.057,00 konvertibilnih maraka.

Da bi se unaprijedilo gospodarenja šumama  na području kantona, Vlada Zeničko-dobojskog kantona je obavezala Javno preduzeće „Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona“  d.o.o. Zavidovići da poduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem potpunog ostvarivanja svih planova po šumskoprivrednim osnovama sa posebnim akcentom na ravnomjernu realizaciju plana sječa, biološke obnove šuma, izgradnje šumske infrastrukture i provođenje integralne zaštite šuma“.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar