Vlada ZDK donijela odluku o podršci projektu grijanja toplotnom energijom iz TE Kakanj općina Kakanj, Visoko i Breza

Vlada ZDK donijela odluku o podršci projektu grijanja toplotnom energijom iz TE Kakanj općina Kakanj, Visoko i Breza  – Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je Zaključak o davanju saglasnosti na Nacrt Protokola za realizaciju Projekta snabdijevanja toplovodnom energijom iz TE „Kakanj“ područja do/i Sarajeva.

Kako je riječ o Projektu od šireg društvenog interesa, od svih interesnih strana se tražila podrška i aktivno učešće na realizaciji Projekta. Interesne strane sa područja Zeničko-dobojskog kantona, pored Vlade Zeničko-dobojskog kantona su i općine: Kakanj, Visoko i Breza koje su prethodno dale saglasnost za realizaciju ovog projekta.

Na prijedlog Vlade Federacije BiH, JP Elektoprivreda BiH je uradila Studiju o izvodljivosti „Opravdanost snabdijevanja toplinskom energijom iz TE „Kakanj“ područja do/i Sarajeva. Osnovni cilj Studije bio je ispitati i utvrditi da li je i pod kojim uslovima opravdano snabdijevanje toplinskom energijom proizvedenom u kogeneracijskom postupku sa električnom energijom u TE „Kakanj“ područja do/i Sarajeva.

Ovaj projekat je vrijedan 230 miliona KM, snaga mu je 300 MGV. Ekološki je prihvatljiv.

 

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar