Vlada FBiH prodala 44 polovna vozila

Vlada Federacije BiH je na licitaciji u utorak od 46 polovnih vozila koje je nudila prodala njih 44, i to po cijeni većoj od planirane. Kako nam je potvrđeno iz Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH, Vlada je planirala da proda 46 vozila po cijeni oko 96.000 KM (u prosjeku, dakle, nešto više od 2.000 KM po vozilu), no za 44 vozila dobila je oko 120.000 KM.

“Imali smo pedesetak ponuđača i vjerujemo da su na kraju svi otišli zadovoljni”, kazali su nam iz Vlade. Davorin Korać, šef Službe za zajedničke poslove orgasna i tijela FBiH, pojašnjava da su kupci polovnih Vladinih vozili bili uglavnom fizička lica.

“Otprilike 10 organa Vlade je prodavalo vozila, a bilo je raznih vrsta. Cijene su formirane na osnovu procjene vještaka za vozila, koja se prvi put prodaju, a svim drugim je spuštana cijena u odnosu na to koji su put na licitaciji”, kaže Korać. Ono što je interesantno jeste da je gro vozila prodat u lotovima, “na kamaru”, jer je i to bio jedan od uslova na licitaciji. “Sav novac od ove prodaje ide u budžet”, naveo je Korać.

Na pitanje koja dva vozila nisu uspjeli da prodaju, pojašnjava da su u pitanju stari policijski autobus, te jedno dostavno vozilo na benzin, iz 1996. godine, te da je u pitanju, koliko se sjeća, golf. Na ovaj način, Vlada FBiH uspjela je očistiti stari i donekle rashodovani vozni park, za razliku od Predsjedništva BiH, koje, vrijedi podsjetiti, nije imalo sreće na licitaciji. Kolektivni šef države prodavao je dva vozila BMW i audi, ali nijedno od njih nije prodato. (Nezavisne.com)

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply