Vlada FBiH dala saglasnost: Bajazit Jašarević direktor Elektroprivrede BiH

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici dala saglasnost na imenovanje Bajazita Jašarevića za vršioca dužnosti direktora Elektroprivrede BiH.

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, Nadzornom odboru Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo dala prethodnu saglasnost za donošenje Odluke o razrješenju dužnosti Uprave ovog preduzeća, radi isteka mandata, na čelu s generalnim direktorom Elvedinom Grabovicom, te izvršnih direktora Mirsada Šabanovića, Senada Sarajlića, Mensure Zuka, Amila Kamenice, Edina Mujagića i Admira Andelije.

Istovremeno, Vlada je dala prethodnu saglasnost za donošenje Odluke o imenovanju vršilaca dužnosti članova Uprave JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, na period do šest mjeseci, odnosno do okončanja konkursne procedure, i to za generalnog direktora Bajazita Jašarevića, kao i za izvršne direktore: za snabdijevanje i trgovinu Samira Selimovića, za proizvodnju Nevada Ikanovića, za pravne i kadrovske poslove Mensuru Zuka, za kapitalne investicije Besima Imamovića, za ekonomske poslove Muhameda Ražanicu i za distribuciju Admira Andeliju.

Odluke stupaju na snagu danom donošenja i bit će objavljene u “Službenim novinama Federacije BiH”, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Članovima Uprave Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo istekao je mandat na koji su imenovani odlukom Skupštine ovog javnog preduzeća, zaključno s današnjim danom, a još nije raspisan konkurs za izbor i imenovanje nove Uprave. Donošenje odluka bilo je neophodno radi kontinuiranog i neometanog poslovanja ovog javnog preduzeća, koje je od suštinskog značaja za elektroenergetski sektor u Federaciji BiH.

Istovremeno, novoimenovani v.d. generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH Bajazit Jašarević će za v.d. pomoćnika generalnog direktora za razvoj imenovati Senada Sarajlića. (Faktor.ba)

Možda vam se svidi

Comments are closed.