Vjerujem da ću pobijediti na izborima za predsjednika SDP-a

Vjerujem da ću pobijediti na izborima za predsjednika SDP-a. Temeljim to prije svega na svemu onome što sam do sada uradio kao predsjednik SDP-a, velikoj podršci koju dobivam s terena te na programu koji ću ponuditi članstvu.

Želja mi je, prije svega, da unutar SDP-a nastavimo s ovim što smo započeli. Velike smo stvari napravili kroz uspješno reevidentiranje članstva i provedbu unutarpartijskih izbora po principu “jedan član – jedan glas”, bez bilo kakvih problema, kazao je Nikšić za Avaz.

Kao predsjednik, nastavit ću se boriti za jačanje jedinstva partije, vraćanje povjerenja među članstvom, ujedinjenje ljevice, daljnju demokratizaciju i modernizaciju partije kroz izmjene Statuta te davanje prilike novim, mladim ljudima da učestvuju u radu najviših organa partije. Takav SDP će vrlo brzo biti ključna politička snaga u BiH, kaže Nermin Nikšić.

Zvanična kampanja još nije počela. Međutim, na terenu se već osjeti da nam se izbori bliže. Moj ključni cilj je da očuvamo jedinstvo partije i tokom ovog izbornog procesa, a sigurno je da bi neka negativna kampanja to ugrozila. Ja se time, sigurno, neću baviti, a vjerujem da neće ni drugi kandidati, a, ako neko i ima takvih ideja, mora znati da time samo šteti SDP-u. Zato mislim da moramo uraditi sve da bismo osigurali da izbori budu slobodni, fer i demokratski, navodi Nikšić. (Avaz.ba)

Možda vam se svidi

Comments are closed.