Vjerovatno najbolje mjesto praznične zabave u Sarajevu

Carlsberg Holiday Pub na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu u sarajevskom parku Hastahana je u proteklih 23 dana opravdao svoj slogan – vjerovatno mjesto najbolje praznične zabave u Sarajevu.

Vrhunac dosadašnjeg dijela programa desio se u petak 27. decembra, kada je u Pub-u održan i novogodišnji prijem kompanije Starline, zastupnika Mercedesa za BiH.

Domaćin događaja, Nijaz Skenderagić, okupio je probrano društvo, među kojim je posebno mjesto zauzeo Raif Dizdarević. Iako je ove godine napunio 93 godine, ovaj učesnik NOB-a, a potom jedan od najznačajnijih političara u bivšoj Jugoslaviji, koji je jedno vrijeme bio i predsjednik Predsjedništva SFRJ, pokazao je da je u odličnoj mentalnoj i fizičkoj formi.

Među brojnim uglednim posjetiteljima je sa društvom bio i Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, pokrovitelj i prijatelj Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

U petak je u Carlsberg Holiday Pub-u održano i javno gledanje redovnog kola binga Lutrije BiH na velikom platnu, nakon čega je uslijedilo i izvlačenje Carlsberg binga, društvene igre, koja je već godinama jedan od najatraktivnijih popodnevnih sadržaja Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Uz, slobodno se može reći, neponovljiv koncert grupe Poćko & New Primitives Songs ušlo se u 28. decembar, dan kada je prije tačno 100 godina rođen Vladimir Perić – Valter, jedan od najznačajnijih simbola antifašističkog Sarajeva. Valterov 100. rođendan je tokom čitave noći komemoriran prigodnim vizualom na TV displayima Carlsberg Holiday Pub-a, dok je u pauzama programa puštana pjesma Dubioze kolektiv – Vratiće se Valter.

I narednih dana Carlsberg Holiday Pub na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu ostaje vjerovatno mjesto najbolje praznične zabave u Sarajevu.

U subotu, 28. decembra nastupit će legendarni Mustafa – Mujo Šantić.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply