Vjekoslav Bevanda potpisuje važne ugovore s predstavnicima EIB-a i KfW-a

Ceremoniji potpisivanja uime donatora prisustvovat će specijalni predstavnika EU za BiH i šef Delegacije EU u BiH ambasador Johann Sattler.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda danas će u Sarajevu potpisati dva sporazuma o grantu s direktorom Njemačke razvojne banke (KfW) i tri sporazuma s predstavnikom Europske investicijske banke (EIB).

Bevanda i direktor KfW-a za jugoistočnu Europu i Tursku Pablo Obrador potpisat će dva ugovora o grantu koji se odnose na projekte energetske efikasnosti u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Također, Bevanda i direktor EIB-a za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan Mateo Rivellini potpisat će ugovor o investicijskom grantu EU u iznosu 19 miliona eura za finansiranje projekta na Koridoru 5C, ugovor o finansiranju za Projekt Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj II, te ugovor o finansiranju za projekt Mjere zaštite od poplava u Republici Srpskoj.

Ceremoniji potpisivanja uime donatora prisustvovat će specijalni predstavnika EU za BiH i šef Delegacije EU u BiH ambasador Johann Sattler, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH, prenosi “Fena”.

Izvor

Možda vam se svidi

Leave A Reply