Vispak zaposlio 20-godišnjaka iz Visokog: Posao mu je trebao hitno, želio je pomoći roditeljima

Najpoznatija bosanskohercegovačka prehrambena kompanija Vispak iz Visokog ponudila je posao 20-godišnjem mladiću iz Visokog, čija je jedina želja bila da pronađe posao, od kojeg će prehranjivati bolesne roditelje i plaćati školarinu za maloljetnu sestru, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Rusmir Hrvić, prvi čovjek AS grupacije, u čijem sastavu posluje i visočki Vispak, rekao je da će ova kompanija zaposliti Faruka Dugalića, koji je u potrazi za poslom bio cijelu godinu, a jedina želja mu je bila da zarađuje plaću kako bi olakšao život svojim roditeljima i obezbijediti im dostojnu starost.

Faruk, ali i njegova porodica, kažu da su ovih dana najsretniji ljudi na svijetu.

Dugalići su prije nekoliko godina postali žrtva milionske prevare, u kojoj su ostali bez imanja, na kojem su bili započeli gradnju kuće, zbog čega danas nemaju ni vlastiti krov nad glavom.

Nakon što nisu mogli vraćati kredit u slučaju „Mušinbegović“, u kojem su prevareni i deseti drugih ljudi, banka je Dugalićima uzela parcelu na koju su bili započelu gradnju kuće. Farukovi roditelji u međuvremenui su teško oboljeli. Četveročlana porodica živjela je od tek 20 KM dječijeg doplatka, i od onoga što su Faruk i njegovog otac mogli zaraditi radeći teške fizičke poslove.

Farukova jedina želja sve vrijeme bila je siguran posao, da bi od zarađenog novca mogao kupovati hranu i lijekove za njegovu porodicu. Želju mu je ovih dana ispunio jedan od najpoznatijih bh. brendova – kompanija Vispak, piše Patria.

 

(PATRIA)

Možda vam se svidi

Comments are closed.