VISOKO: Pronađeno 56 stabljika zasada indijske konoplje

Ovlaštena službena lica Policijske stanice Visoko su u proteklom periodu operativnim radom na terenu prikupljali saznanja koja se mogu dovesti u vezu sa nelegalnim uzgojem marihuane, kao i lokalitetima na kojim bi sporna biljka mogla niti zasađena.

Na temelju prikupljenih saznanja, izvršen je detaljan pregled mjesta Arnautovići, lokalitet Podvanj, kojom prilikom je na veoma nepristupačnom terenu, obraslom šibljem i niskim rastinjem,  uz korito rijeke Bosne, pronađen zasad biljaka, koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju.

Obzirom da lokacija na kojoj su pronađene sporne stabljike nije pogodna za kriminalističko-operativnu opservaciju u cilju identifikacije lica koje je zasadilo iste, o svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio policijske službenike da izvrše uviđajne radnje na mjestu pronalaska.

– Nakon izvršenog uviđaja, pronađene stabljike, tačnije 56 stabljika su fotografisane i izuzete sa lica mjesta, te će biti dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ radi vršenja potrebnih vještačenja – saopšteno je iz MUP-a ZDK.

Dodaju kako službenici Policijske stanice Visoko nastavljaju sa prikupljanjem operativnih saznanja u cilju otkrivanja i procesuiranja lica koja su izvršila zasad spornih stabljika i time počinila krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH. (D.Pa. /Avaz.ba)

Možda vam se svidi

Comments are closed.