Video/Hrabra majka spasila sina pa poginula: Nevjerovatna nesreća na pokretnim stepenicama

Stotine hiljada Kineza u ponedjeljak su sa suzama reagirali na kobnu nesreću koja se dogodila ženi koja je, uhvaćena u mehanizam eskalatora, zadnjim snagama nastojala spasiti svog sinčića. Prizor koji je teško zamisliti snimile su subotu nadzorne kamere u trgovačkom centru u Jingzhouu, gradu u središnjoj pokrajini Hubeiju.

Na snimci se vidi žena u tridesetim godinama koja se penje pokretnim stepenicama. Kada je stigla na vrh uzima dijete u ruke dok se priprema za silazak kada se iznenada otvara tlo pod njenim nogama, najvjerovatnije zbog slabo pričvršćenog poklopca na otvoru za održavanje uređaja. Dvoje zaposlenika centra pritrčali su u pomoć ženi kojoj se još vidi samo gornji dio tijela iznad pojasa, ali ne mogu spriječiti da mehanizam ne ščepa nesretnicu, prenosi Jutarnji.hr.

Zadnjim snagama žena uspijeva izvući dijete iz otvora a jedan zaposlenik ga prihvaća. Beživotno tijelo žrtve izvučeno je iz mehanizma nekoliko sati nakon nesreće. U ponedjeljak ujutro ta je tragedija bila na naslovnicama gotovo svih informativnih portala u Kini. Više od pola miliona Kineza je na Sina Weibu, prvoj mrežnoj stranici za mikroblogove u zemlji, postavilo virtuelne svjećice želeći odati počast hrabroj ženi. “Istinski primjer majčinskog instinkta”, napisao je jedan korisnik.

Možda vam se svidi

Comments are closed.