VIDEO: Sandale od domaćih materijala s oznakom Made in B&H

Predstavljamo pravi ljetni hit koji žele nositi i slavni. Ljubuške sandale izrađene od domaćih materijala sa oznakom Made in Bosna i Hercegovina.

O njima su pisale poznate javne osobe. Na društvenim mrežama dijelile su slike i ostavljale komentare da su to sandale koje se moraju nositi.

Ova lijepa priča nastala je u Ljubuškom. A proširila se preko noći i izvan Evrope.

Dizajnerica Zdenka Udovičić koristi školjke, koralje, prirodnu kožu. Za jedan par sandala, kaže, treba nekoliko sati da se naprave. Klijentice, dodaje, uvijek imaju neke svoje dodatne želje – i to ne predstavlja nikakav problem.

Nakon što je u modnom magazinu vidjela neodoljive sandale koje nije mogla dobiti na adresu u našu zemlju – odlučila ih je sama izraditi. I uspjela je u nečem još boljem – razvila je proizvodnju sandala tradicionalnog stila s bosanskohercegovačkim dodirom.

Lara Medić voditeljica je marketinga prodaje. Ponose se time, ističe, što se vode željama kupaca – kakvim ih zamisle, takve sadnale će dobiti. Dodaje kako u ponudi imaju i sandale koje idu paru s muškom linijom.

Lara ih s ponosom nosi, kao i mnoge druge, bez obzira na godine. Dok se u njima zasad šeću najčešće Hercegovke, Zdenka razmišlja o širenju proizvodnje.

(videoprilog Ivane Bešlić-Penava (Federacija plus) / federalna.ba)

Možda vam se svidi

Leave A Reply