VIDEO / Putin u trapericama jaše konja uz policajke uoči Dana žena

Ruski predsjednik Vladimir Putin uzjahao je u četvrtak konja i galopirao s policajkama u videosnimku objavljenom, širom Rusije uoči Međunarodnog dana žena.

Putin u 19 mjeseci vladavine pažljivo njeguje imidž “macho muškarca” objavljujući fotografije na kojima nagog torza jaše konja u Sibiru, roni u zaleđenoj vodi i upravlja protupožarnim avionom.

Šezdesetšestogodišnjak, čija popularnost posljednjih mjeseci pada, prikazan je na državnoj televiziji kako u trapericama i jakni uzdignuta ovratnika jaše smeđeg konja uz policajke na bijelim konjima.

Polagano su galopirali po kampu za obuku policijskih konja u Moskvi, u pratnji drugih uniformisanih policajaca na konjima.

Putin im je kasnije poklonio konja Golden Raya, objavile su novinske agencije.

Uoči Međunarodnog dana žena u petak, Putin je rekao da su žene sve zainteresiranije za rad u policiji i da trenutno čine nešto više od četvrtine zaposlenih u ministarstvu unutarašnjih poslova.

Ankete pokazuju da je Putinova popularnost pala zbog dugogodišnjeg pada realnih plata i nepopularne vladine mjere o povećanju dobi za odlazak u penziju.

Unatoč tome, on je i dalje najomiljeniji političar kojega prema posljednjoj anketi podržava 65 posto građana.

Možda vam se svidi

Leave A Reply