VIDEO: Pronalazak izgubljenog ili ukradenog mobitela – tableta

Ako ste ikad ostali bez mobitela onda znate da je onaj inicijalni osjećaj nakon spoznaje grozan. Međutim, Android OS u sebi ima ugrađene mehanizme baš za ovakve situacije, te smo odlučili objaviti video s kojim vam možemo pokazati da je lociranje mobitela vrlo jednostavno.

KAKO PRONAĆI IZGUBLJENI MOBITEL PUTEM POLICIJE

Nažalost, određeni broj lopova je često vrlo dobro upoznat sa svim navedenim. Ako nemate sreće i vaš mobitel ukrade neko ko se “razumije”, aplikacije vam neće biti od puno koristi pa vam jedino preostaje prijaviti krađu policiji ili provajderu. Najpametnije što odmah pri kupovini uređaja možete napraviti jest:

  • Kupiti uređaj čija je tržišna vrijednost iznad 250 KM  i zadržati račun
  • Zapisati IMEI uređaja

Prva stavka je bitna zato što se vašoj lokalnoj policijskoj postaji najčešće ne isplati baviti s krađama mobitela ili drugih predmeta koji su jeftiniji od 250 KM, tako da je pri kupovini najbolje odabrati uređaj koji je jednake ili veće cijene. U nekim slučajevima se jeftiniji uređaji i pronađu, no u puno većem broju slučajeva se lopov lakše otkrije kada je skuplji uređaj u pitanju. Druga stavka, IMEI broj, je bitna zato što se njihov interni softver za pronalazak ukradenog mobitela oslanja upravo na taj podatak. Stoga, obavezno ga zapišite i spremite na sigurno  za svaki slučaj.

S ovim smo više-manje pokrili sve moguće odgovore na pitanje “kako pronaći ukradeni mobitel” ako smo koji izostavili, slobodno nam pošaljite prijedlog!

Možda vam se svidi

Leave A Reply