Video: Njoj se smiju jer vozi viljuškar

“Ja ne razumijem narod koji sjedi u kafani po čitav dan i smiju mi se   ako ja vozim viljuškar. Pa ja sam cura i vozim viljuškar i onda? “ –   ovako svoju priču počinje mlada preduzetnica Monika Macan.

Ona je iz Italije preselila u Bosnu i Hercegovinu sa namjerom da u  Kozarskoj Dubici pokrene svoj biznis. U tome je i uspjela, danas je  vlasnica preduzeća koje se bavi preradom drveta. Početak kaže nije bio  lak.-Na početku nisam znala ništa. Išla sam da učim voziti viljuškar, sada  već imam i diplomu. Hvala Bogu šoferi su bili dobri. Na početku su  imali strpljenja, tako da ja sada sama tovarim, ponosno priča Monika  za Dnevnick.com.

Za one koji žele da rade nijedan fizički posao nije težak tvrdi  Monika, koja bez problema sama cijepa drva.-Ko hoće da radi za novac – radiće , ko neće – neće. Posla ima, imaju  puno mogućnosti pilane, ima puno i prevoznika što nemaju šofere, priča  Monika.

Njeno radno vrijeme počinje u 7 ujutro, završava u 8 naveče. Mnogo  radi ali se ne žali, kaže da je od ničega sebi stvorila firmu. Na to  je ponosna.-Ako se trudiš sve je moguće, ja mogu reći da sam srećna sada, kaže Monika.Njena poruka, posebno mladima je, da ako žele da nešto imaju moraju i  mnogo da rade, mnogo čega da se odreknu ali  i da se ne stide ni  jednog poštenog posla.

Možda vam se svidi

avatar