VIDEO: Moderna zgrada za kakanjskog giganta

Skoro 40 godina menadžment i uposlenici TC Kakanj čekali su na jednu ovako modernu zgradu administracije. Mnoge generacije radnika skoro čitav svoj radni vijek proveli su radeći u neuslovnim barakama.

Izudin Neimarlija – Izvršni direktor Tvornice cementa Kakanj

Prije nekoliko godina došli smo na ideju odnosno odlučili smo u izgradnju nove admininstrativne zgrade iz dva razloga. Jedan je poboljšanje uslova rada za naše uposlenike i to je primarni cilj, a drugi je stvar imidža.– kaže izvršni direktor Tvornice cementa Kakanj Izudin Neimarlija.

Tvornica cementa Kakanj  uspješna je kompanija koja djeluje u sklopu velike međunarodne korparacije Heidelberg cementa, jednog od najvećih proizvođača cementa, betona i agregata na svijetu.

Nova admininstrativna zgrada je građena u skladu s najsavjremenijim i najmodernijim tehnologijama. Primjenjeni su sistemi tzv. pametne gradnje. Ono na šta smo posebno ponosini je aspekt, odnosno pristup energetskoj efikasnosti nove admininstrativne zgrade.– dodaje Neimarlija.

A to znači da su način gradnje i njeni materijali birani tako da se maksimalno postigne energetska efikasnost. Samim time minimalizirana je sva vrsta potrošnje električne i toplotne energije.

Poslije audita koji je proveden naša admininstrativna zgrada je rangirana rangom A koji je najviši rang u smislu energetske efikasnosti. Naravno ponosni smo na to i to je naš doprinos održivom razvoju odnosno onome što je svjetski trend i potreba danas za minimalnom potrošnjom energijom. – zaključuje izvršni direktor TC Kakanj.

Cijela administracija je smještena na jednom mjestu. Tvornica cementa Kakanj kao privredno i društveno odgovoran subjekt zaslužuje jednu ovako modernu građevinu. S njom i općina Kakanj, koja iz godine u godinu sve modernijom infrastrukturom postaje mjesto boljeg života.

(Alibašić K. / E. Fejzović / Kakanj-X)

Možda vam se svidi

Leave A Reply