15 C
Kakanj
Ponedjeljak, 17 Maja, 2021

VIDEO: Kasim Alajbegović o isporuci moderne opreme pogon Begići-Bištrani

Počela je isporuka širokočelne mehanizirane opreme za pogon Begići-Bištrani. Proizvođač i isporučilac je jedna kompanija iz Poljske, a radi se o opremi vrijednosti 18,3 miliona maraka. Planirano je da kompletna oprema bude isporučena do kraja augusta kako bi u oktobru ta oprema bila u funkciji. 

Na plato pogona Begići Bištrani stiglo je prvih 80 hidrauličnih sekcija mehanizovanog širokog čela. Za ovaj pogon i kakanjski Rudnik to je veliki događaj , radi se o najsuvremenijoj opremi za jamsku eksploataciju uglja koja će uz veću produktiovnost osigurati humaniji rad i veću sigurnost rudara.

Do kraja augusta biće isporučeno još 80 hidrauličnih sekcija te druga ugovorena oprema uključujući i mašinu za otkopavanje uglja i čelni grabuljsti transporter, te prateću mašinsku i elektro opremu.

Vrijednost opreme je 18,3 miliona KM, a sredstva su osigurana iz investicijskog fonda Elektroprivrede BiH za dokapitalizaciju rudnika uglja.

Za ovaj pogon i kakanjski Rudnik ovo je veliki događaj jer se radi o najsavremenijoj opremi za jamsku eksploataciju uglja.

Gost Dnevnika 3 ovim povodom bio je Kasim Alajbegović, direktor Rudnika mrkog uglja Kakanj.

(federalna.ba/videoprilog Gordane Ristović-Muslija (Federacija danas))

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO