VIDEO: Dan otvorenih vrata na Univerzitetu u Zenici

Univerzitet u Zenici danas je organizovao manifestaciju pod nazivom „Dan otvorenih vrata“, koja je održana  u zgradi Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici. Ovom prilikom predstavljene su sve organizacione jedinice Univerziteta, odsjeci i nastavni programi.

Otvorena vrata zeničkog univerziteta idealna su prilika da svi zainteresovani, u direktnom kontaktu sa menadžmentom, profesorima i studentima, dobiju pravu pravu informaciju o kvalitetu obrazovanja na osam fakulteta Univerziteta u Zenici. I ove godine najveće interesovanje maturanata odnosilo se na mogućnost upisa na Pravni i Filozofski fakultet, koji nude brojne studijske programe.

Trenutni i novoizabrani rektor zeničkog univerziteta, Dževad Zečić i Damir Kukić, svjesni su svojevrsne tržišne utakmice koja vlada u oblasti bh. obrazovanja, ali i činjenice da je ova visokoškolska ustanova kvalitetom i vrhunskim naučnim radom davno prepoznata van granica naše države.

Prema još uvijek neslužbenom planu u narednoj akademskoj godini na 8 fakulteta zeničkog univerziteta, planiran je upis između 1.000 i 1.300 studenata.

(RTVZE)

Možda vam se svidi

Leave A Reply