10.8 C
Kakanj
Nedjelja, 16 Maja, 2021

Veliki protesti rudara sutra u Sarajevu


Iz ovog sindikata su istakli da je riječ o mirnom okupljanju članova iz svih sedam sindikalnih organizacija, članica Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH, pod sloganom “Ne nepravednom i nehumanom restruktuisanju rudnika uglja u sastavu Koncerna Elektroprivreda Bosne i Hercegovine“.
Plato ispred Željezničke stanice
Protest će biti održan sutra na platou Željezničke stanice u Sarajevu sa početkom u 9 sati, odakle će učesnici mirnom šetnjom u koloni krenuti ka zgradi Vlade FBiH.
Cilj protesta je javno iskazivanje nezadovoljstva radnika iz sektora rudarstva.
Iz Sindikata ukazuju na probleme u rudarstvu u FBiH, te dešavanja u vezi sa usvajanjem novih pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta koja se direktno tiču opstanka više hiljada radnih mjesta.
Šta nam još spremate?
Protestni marš sutra će u Sarajevu organizovati i Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine pod sloganom “I grob, i rob! Šta nam još spremate?”, čiji je cilj da se ukaže na izrazito loš položaj radnika uposlenih u ovom sektoru.
Zbog poštivanja epidemioloških mjera, marš će biti organizovan kao protestna vožnja ulicama Sarajeva, uz zaustavljanja pred tržnim centrima, piše “Srna”.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO