Veliki broj povrijeđenih u neredima u Prištini, priveden i predsjednik opštine

Više od 22 policajca je povređeno, od kojih dvoje teško, saopšteno je iz Kosovske policije.

Njima je u Kliničko bolničkom centru Kosova ukazana ljekarska pomoć. Policija je saopštila i da je 15 građana zatražilo ljekarsku pomoć, dok je više od 27 demonstranata sprovedeno u policijsku stanicu, javlja Anadolija.

Navedeno je i da je situacija eskalirala zbog konstantnog nasilnog ponašanja  grupe demonstranata i neprekidnog bacanja teških predmeta, kamenica, kocki, molotovljevih koktela i paljenja kontejnera za smeće, pa je policija bila primorana da interveniše kako bi stavila situaciju pod kontrolu.

Foto:Anadolija

Specijalne jedinice policije i dalje vodenim topovima rastjeruju demonstrante. Trenutno su u blizini katoličke katedrale.

Oko 15 sati pripadnici policije su priveli i predsednika opštine Priština, Shpenda Ahmetija, koji je bio među demonstrantima. On je lišen slobode u blizini Nacionalnog pozorišta i sproveden je do policijske stanice. Nakon 15 minuta je oslobođen i tada je za Anadoliju izjavio da je do njegovog hapšenja došlo nakon što je jedan od komandanata specijalne policije kazao “imam posla s tobom”.

“Čini se da je jedan od komandanata specijalnih snaga imao naredbu da me uhapsi. Predsjedniče, kazao je, sa tobom imam posla i počeo je da mi zavrće ruku. Kazao je ‘uhapšen si’! – Kazao sam zbog čega? – Kazao je ‘Objasniću ti poslije zašto si uhapšen’. Onda su me odveli u stanicu. U stanici je došao komandant policije Prištine i kazao: ‘ne može on da hapsi, misleći pritom na mene”’, kazao je Shpend Ahmeti.

Dodao je i da je danas protestovao kao građanin Prištine.

Izvor:Anadolija

Možda vam se svidi

Comments are closed.