Većim dijelom naredne sedmice očekujte snijeg

U Bosni će danas preovladavati oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima sa susnježicom u snijegom

U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost,piše “Fokus“.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Kupres -2, Ivan-sedlo 0, Bihać 1, Banja Luka, Bugojno, Livno, Prijedor, Sanski Most 2, Gradačac, Sarajevo, Tuzla 3, Bijeljina, Zenica 4, Goražde, Srebrenica 5, Trebinje, Zvornik 6, Čapljina 8 i Mostar 10.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa, za 9 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

U Bosni će danas preovladavati oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima sa susnježicom u snijegom. Tokom dana u nižim područjima Bosne je moguća susnježica i snijeg. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od -1 do 5, a u Hercegovini od 8 do 12 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa slabom kišom, koja će poslijepodne preći u susnježicu i snijeg. Dnevna temperatura oko 3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Bosni i Hercegovini u nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom u Bosni. Na jugu Hercegovini kiša je moguća poslijepodne ili u večernjim satima.
U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa slabom kišom, koja će poslijepodne preći u susnježicu i snijeg

Padavine slabog do umjerenog intenziteta. Više padavina u sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -6 do 2, na jugu od 5 do 9, a dnevne od -4 do 4, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U BiH u ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni. Jutarnje temperature od -7 do 0, na jugu do 5, a dnevne od -3 do 3, na jugu od 7 do 10 stepeni.

U Bosni će u utorak biti pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima može padati slab snijeg. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od -11 do -2, na jugu do 4, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 7 do 11 stepeni.

U BiH u srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od -9 do -2, na jugu do 5, a dnevne od -4 do 3, na jugu od 6 do 11 stepeni.

U BiH u četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom. U višim područjima, iznad 500 m, sa susnježicom i snijegom. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu do 7, a dnevne od -2 do 3, na jugu do 9 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidormeteorološkog zavoda BiH.

Možda vam se svidi

Comments are closed.