Večeras svi u dvoranu, pokažimo zašto je kakanjska publika poznata po svom patriotizmu i gromoglasnom navijanju

P1070822

P1070817P1070815Ulaz u dvoranu je besplatan. Klik na fotose za veći format.

Najavljujemo još jedan spektakl u našem gradu: Mlada nogometna reprezentacija BiH igra prijateljsku utakmicu sa Turskom u Kaknju

Najavljujemo još jedan spektakl u našem gradu: Mlada nogometna reprezentacija BiH igra prijateljsku utakmicu sa Turskom u Kaknju

Svim ljubiteljima nogometa u Kaknju, svim navijačkim grupama, ljudima koji istinski nose u srcu Kakanj i domovinu BiH, najavljujemo još jedan veliki spektakl koji će dogoditi u našem gradu.

U utorak, 31. marta 2015. godine, na stadionu FK “Rudar” Kakanj, sa početkom u 14:00 sati, bit će odigrana prijateljska utakmica između mladih nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Turske.

U Kakanj, dakle , dolaze izabranici selektora U21 nogometne reprezentacije BiH Darka Nestorovića, rođenog Kakanjca.

Darko Nestorović je odrastao u jednoj od kakanjskih lamela, njegovi roditelji su bili prosvjetni radnici u osnovnoj školi u Donjem Kaknju, a sa 17 godina je debitirao za FK “Rudar” Kakanj, saznajemo od Mate Komše, doajena novinarstva u Kaknju.

U zenički “Čelik” je prešao 1985. godine,  nastupao je i za nogometne klubove “Rad” i “Rijeka”, a potom i za druge inostrane klubove.

Nastupao je i za juniorsku reprezentaciju bivše SFRJ zajedno sa Draganom Stojkovićem Piksijem, Darkom Pančevom i drugim igračima.

Sada dolazi u svoj rodni Kakanj u ulozi selektora U21 nogometne reprezentacije BiH.

Pozivamo sve građane Kaknja, sve ljubitelje nogometa i općenito sporta, navijačke grupe “Green Firm”, “Crvena legija” i “Gusari” i sve druge navijačke grupe i pojedince okupljene oko kakanjskih sportskih klubova, da uložimo svi zajedno maksimalne napore kako bi se Kakanj adekvatno pripremio za ovaj veliki sportski događaj, te da masovnim prisustvom na utakmici pokažemo koliko volimo nogomet, našu reprezentaciju, naš grad i općenito sport.

U razgovore u vezi odigravanja ove utakmice u Kaknju već neko vrijeme uključen je općinski načelnik Nermin Mandra, a za pomoć pri dobijanju domaćinstva za ovaj veliki sportski spektakl posebno zahvaljujemo Nijazu Merdanoviću, velikom sportisti i sportskom radniku iz Kaknja.

Možda vam se svidi

Comments are closed.