7 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Vandalizmu nema kraja; polomljena živa ograda uz biciklističku stazu

U toku 2014-te a i tekuće godine Zavod za planiranje i izgradnju Općine Kakanj je nastavio sa aktivnostima na uređenju prostora uz biciklističku stazu. Tako su u nekoliko navrata protekle godine prije jeseni počele aktivnosti na sadnji žive ograde na dionici biciklističke staze na potezu od mosta kod Boračke zgrade prema mostu kod zgrade javnih preduzeća.
uništene sadnice koje su tek počele da niću (3)U narednom periodu Općina Kakanj planira i nastavak izgradnje biciklističke staze, i to ispod Mosta mladih, dalje preko Mila, pa sve do stadiona FK “Mladost” Doboj. Povodom toga iz Općine su nam istakli: „Izgradnjom biciklističke staze Kakanj se pridružuje inicijativi evropskih gradova da se u gradskim zonama što više koristi bicikl kao prevozno sredstvo sa ciljem poboljšanja ekološke slike, smanjenja potrošnje goriva, smanjenja saobraćajnih gužvi, te promoviranja zdravog načina življenja“.

Mi smo obišli biciklističku stazu u Kaknju i nažalost vidimo da vandalizmu nema kraja, pa su pojedinci tokom zimskih dana iskoristili priliku da polome, oštete i unište tek posađene sadnice žive ograde, borova i ostalog rastinja.

uništene sadnice koje su tek počele da niću (1)(kakanj-x/Hamid Hadžić)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO