"UŽOK" u akciji pomoći ugroženim od poplava

Udruženje žena općine Kakanj „UŽOK“ nakon nedavnih nemilih događaja, poplava i klizišta, se organiziralo u cilju da pomogne ugroženom stanovništvu. Zadužena je grupa članica koje su ušle u svako domaćinstvo na području naše općine gdje su se desile poplave sa zadatkom da se snimi stvarno stanje i pokrenu aktivnosti na prikupljanju najpotrebnijih sredstava. Akciji prikupljanja su se odazvale članice „UŽOK” – a i građani Kaknja, a akciji se pridružilo i  Udruženje „Naša svjetlost“ Kakanj. Prikupljena je veća količina odjeće, obuće, ćebadi, jastuka, hrane, vode i drugih potrepština. Tvornica „Delibašić – Poliuretani“ je donirala madrace, jastuke, jorgane, spužve i posteljine za 98 porodica. Veći dio prikupljenih sredstava proslijeđen je u Crveni križ Kakanj, a jedan dio članice UŽOK-a su podijelile ugroženom stanovništvu. Ovu akciju „UŽOK“ je proveo uz pomoć općinskog načelnika Nermina Mandre i donatora Tvornice „Delibašić – Poliuretani“.
U međuvremenu  Zahirović Kerim i Meliha iz Njemačke organiziraju prikupljanje odjeće, obuće i hrane, te šalju kamion iz grada Offebure. Putem UŽOK-a roba je dostavljena u porodice za koje je ocijenjeno da su u potrebi.
U želji da i dalje pomaže stanovništvu, članice UŽOK-a su snimile ugrožena mjesta, te traže donaciju na osnovu koje bi obezbijedile električne aparate (štednjake, frižidere i slično).

Možda vam se svidi

Comments are closed.