Uzimale joj platu, mučile je: Ljiljana radnicu držala kao robinju, u svemu joj pomagala sestra

Žena prijavila zlostavljanje policiji tek nakon četiri godine.

Ljiljani to nije prvi problem sa zakonom. Sjećam se da je prije 15-ak godina bila velika afera jer je na dječaku jednog svog radnika s kojim je bila u vezi gasila cigarete. Zlostavljala je to dijete, ali izvukla se na psihu – kaže jedan mještanin za “Jutarnji“.

Višegodišnje zlostavljanje 45-godišnjakinje kulminiralo je prošlog četvrtka kad se Ljiljana Z. sukobila s “robinjom”, vrijeđala je i omalovažavala, a “robinja” joj se konačno suprotstavila i čak su se i fizički sukobile. Žrtva je nakon toga odlučila da zatraži pomoć policije.

Ljiljana ju je prisiljavala da na poslu ostaje i do 23 sata, a nekad i duže, uz minimalne količine hrane. Nesretnu ženu su izgladnjivale, zatvarale u kancelariji. Oduzele su joj mobilni i zabranili kontakte s porodicom.

Kad je Ljiljana Z. adaptirala svoju kuću na Črnomercu, bez znanja “robinje” iznijela je njenu ljekarsku dokumentaciju. Policija tvrdi da je Ljiljana Z. u ljeto ove godine kad se “robinja” povrijedila na radu istoj zabranila da ljekarima kaže da se to dogodilo na radnom mjestu. Uprkos tome što su joj ljekari propisali strogo mirovanje, nakon tri dana već je morala da obavlja sve poslove kao i ranije.

Možda vam se svidi

Leave A Reply