Uzeli 18.000 pokvarenih torti s deponije i prodavali ih širom Srbije!

Oko 18.000 pokvarenih torti, pravo sa deponije u Kragujevcu je odnijeto i prodato građanima širom Srbije.

Zbog toga je suspendovano 10 radnika JKP “Čistoća”, koji su, umjesto da neispravne torte zakopaju, organizovano izvukli sa đubrišta i odnijeli na prodaju.

Kako je za “Blic” izjavio Dejan Raonić, direktor ovog preduzeća,”sve se dogodilo 24. decembra”, a otkriveno je kada su “u okolini pijace primjećeni radnici “Čistoće” koji prodaju torte po bagatelnim cijenama”.

“U privatnoj firmi koja pravi torte isključivo za izvoz u Evropsku uniju se pokvario zamrzivač, i onda je inspekcija rešila da se sve te torte bace na đubrište. Na korama se pojavio tanak sloj buđi. Naređeno je da se iskopa rupa i da se sve torte zakopaju na deponiju. Ali, to se nije dogodilo, već su organizovano, radnici krenuli da ih odvoze. Na video nadzoru je zabilježeno kako se torte nose i traktorima, pa čak i pomoću službenog kamiona sa “kandžom” koji služi za prevoz kabastog otpada. Suspendovani su svi, od šefova, pa do običnih radnika”, kaže Dejan Raonić.

Torte koje su umjesto u đubretu, završile su u stomacima naivnih građana. Veterinarska inspekcija je naložila da se one unište.

Stigle su na deponiju zaleđene, u originalnim pakovanjima.

Kako “Blic” saznaje iz pouzdanih izvora, 13,5 tona torti je donijeto na deponiju i izručeno iz hladnjače. Te torte su trebale da se odnesu u kafileriju, jer spadaju u otpad koji ima životinjsko porijeklo.Nisu smjele ni da se odnesu bez prisustva inspektora. Policija je za incident saznala danas, gradonačelnik sinoć, a hitno je tim povodom zasjedalo i gradsko vijeće.

Možda vam se svidi

Comments are closed.