Uz pomoć ove tehnike spakujte sve što vam je potrebno za godišnji odmor (VIDEO)

Ako je zbog ičega odlazak na godišnji odmor stresan, onda je to zbog nedostatka prostora u gepeku.

Lično iskustvo govori da se posljednjih godina dosta toga promjenilo. Ilisu stvari narasle ili smo mi postali razmaženiji, pa su nam apetiti porasli u svakom pogledu. I dok su još prije 30-ak godina četveročlane porodice putovale na more u fići, danas je situacija takva da ni vozač više “ne stane” u takav auto.

Ne ulazeći u činjenicu da danas četveročlanih porodica baš i nema jer je to jedna druga tema vezana uz demografsku politiku i opšte stanje u državi, generalno sve nas prati osjećaj da u autu nikad nema dovoljno mjesta. Istina, u prilikama gdje možemo samo sanjati veliki komforan automobil i luksuz prijevoza napuhanog dušeka u “bunkeru”, postali smo majstori prilagodbe. Koferi su ustupili mjesto praktičnijim torbama, a putne frižideree su istisnuli sveprisutni prodajni centri. No ipak, mjesta opet nema dovoljno.

Ako ipak želite svoju tehniku usavršiti zgodan prijedlog dolazi iz Seata. Oni su se udružili sa Aline Lau, prvim KonMari savjetnikom za Europu. Radi se o metodi koju je osmilila Marie Kondo, a temelji se na nekoliko osnovnih pravila.

Prvo i najvažnije je da se uzimaju samo stvari koje su neophodne, a nakon što se odaberu one se pakuju nakon što se klasificiraju i pametno spakuju. Radi li se o prodavanju magle ili pametnoj tehnici prosudite nakon video priloga u nastavku. (index.hr)Možda vam se svidi

Leave A Reply