Uz korito rijeke Bosne, u kakanjskom naselju Doboj, pronađeno desetak odbačenih zrna artiljerijskih projektila, danas akcija dislociranja i uništavanja

U četvrtak, 21. aprila 2016. godine, Tim za uklanjanje neeskplodiranih ubojnih sredstva Federalne uprave civilne zaštite će, u saradnji sa Službom civilne zaštite Općine Kakanj i policijom, u Kaknju realizirati akciju dislociranja i uništavanja oko 10 neeksplodiranih zrna projektila 122, 128 i 155 mm koja su odbačena uz korito rijeke Bosne na području naselja Doboj, na lokalitetu Izvor, u blizini skretanja sa regionale iz pravca Kaknja prema Vatrogasnom domu.

Sve do momenta dislociranja NUS-a ovo područje će biti pod nadzorom policije.

Molimo građane čije se kuće nalaze u blizini mjesta na kojem se trenutno nalazi NUS da slijede upute ovlaštenih lica koje će dobiti prije početka akcije.

NUS je odbacila jedna ili više nesavjesnih osoba, a pretpostavlja se da su zrna pokupljena u nekoj od zona ratnih dejstava (zrna su ispaljena, a nisu eksplodirala), vjerovatno na području neke druge općine, i da su u naselju Doboj odbačena nakon što vjerovatno nije uspjela prodaja u obliku sekundarnih sirovina.

Radi se o veoma opasnoj aktivnosti kojom su nesavjesne osobe dovele sebe i druge u veliku opasnost.

(Press Općine Kakanj)

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar