10 C
Kakanj
Četvrtak, 6 Maja, 2021

Uz bogat program završena Dječija nedjelja u Kaknju

Danas je u prostorijama UG „Alternative“ održana  press konferencija  povodom obilježavanja dječje sedmice u okviru programa „Sretan ćeš biti svijete, kad usrećiš dijete“.

Predstavnicima medija su obratili se: Berin Provalić, Melika Haračić, Nađa Delibašić i Vedad Bilović ispred organizatora.

Ove godine Dječija nedjelja u Kaknju okončana je sa veoma bogatim programom. Kao što je prethodno i najavljeno u utorak 3. oktobra  održana  je radionica pod nazivom “Upoznavanje s dječijim pravima”. Nosioci ove aktivnosti  su UG “Alternative” i JU “KSC” Kakanj.

Dan poslije djeca iz Kreativnog centra su bila  na Centralnoj manifestaciji  koja se obilježavala u Zenici  kroz program fine motorike (izrada predmeta od papira) i zabavnog dijela radionice sa lopticama  i plastelinom.
Nosilac ovih aktivnosti je također UG “Alternative” Kakanj zatim Općina Kakanj i Udruženje   “Ruke podrške”.

Treći dan Dječije nedjelje posebno je plijenio pažnju nakon simpatičnih i korisnih prijedloga učesnika Kreativnog centra koji su posjetili načelnika Općine Kakanj u njegovom uredu. Na sastanku sa načelnikom se razgovaralo i o početku rada dječijeg foruma.

VEZANI ČLANAK: Načelnik Nermin Mandra upriličio svečani prijem za grupu kakanjskih mališana: Molim Vas načelniče da se ukloni osinjak, jer mi strašno smetaju ose dok jedem slatkiše

U toku dana realizovana je i ulična akcija “Javno izražavanje dječijeg mišljenja  i upućivanje poruka  odraslima”, čiji cilj je bolje zalaganje  za što bolje ostvarenje prava djeteta.

Kao i prethodne aktivnosti, nosilac i ove bilo je UG “Alternative” Kakanj.

Početkom vikenda u prostorijama Omladinskog centra održane su dvije radionice, prva radionica je na temu “Dječija igra – pravo i potreba svakog djeteta” dok je druga nosila naziv  “Odgoj za demokratsko građanstvo  – Zalaganje za dječija prava. Nosioci ove aktivnosti su:  Udruženje građana “Alternative”,  Muzički centar i Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj.

Ovom konferencijom zvanično je završena Dječija nedjelja u Kaknju.

Moderator press konferencije bio je Mirza Bajramović, član UG “Alternative” dok  iza svih ovih aktivnosti stoji cijeli tim istoimenog udruženja od kojih su najistaknutije bile Naida Bukvić, Emina Topalović na čelu sa predsjednicom udruženja Maksumom Topalović, dok je ispred JU KSC Kakanj dio projekta bila Ajla Vehab.

Sponzori Dječije nedjelje na nivou općine Kakanj su: Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice  BiH, Općina Kakanj, Udruženje građana “Alternative” Kakanj, Udruženje “Ruke podrške”,  JU Centar za socijalni rad, OŠ “Hamdija Kreševljaković” Kakanj i JU KSC Kakanj.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO