20 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Uvedena zabrana parkiranja i zaustavljanja u ulici Rudija Čajaveca

Zbog činjenice da se radi o uskoj saobraćajnici u kojoj postoji puno problema u odvijanju saobraćaja, te činjenice da su i vatrogasci nedavno imali probleme pri prolasku vatrogasnih vozila do mjesta intervencije, donesena je odluka da se zabrani parkiranje i zaustavljanje vozila u ulici Rudija Čajaveca u Kaknju.

Stanare ove ulice molimo za razumijevanje potrebe da se vatrogasnim vozilima, vozilima hitne pomoći i policijskim vozilima omogući pristup svakoj lokaciji na kojoj se ukaže potreba za intervencijom.

Općina Kakanj je započela aktivnosti na sagledavanju prohodnosti i svih drugih saobraćajnica. Na svim mjestima gdje se uoči da parkiranje može prouzrokovati problem u pogledu slobodnog kretanja vozila vatrogasaca, hitne pomoći i policije bit će postavljen znak zabrane parkiranja.

U ulici Rudija Čajaveca izvršena je i zamjena saobraćajnog znaka “cesta sa jednosmjernim saobraćajem” obzirom da je neki primitivac prefarbao prethodni saobraćajni znak.

Upućuje se i apel vozačima da prilikom parkiranja, bez obzira da li postoji ili ne postoji znak zabrane, obrate pažnju gdje parkiraju svoje vozilo i da li pored njihovog vozila može neometano proći veliko vatrogasno vozilo.

Od policije se traži da kontinuirano sankcioniše vozače koji parkiraju vozila na mjestima na kojima je parkiranje zabranjeno. (Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO