11.8 C
Kakanj
Petak, 7 Maja, 2021

Usvojena inicijativa Udruženja poslodavaca Općine Kakanj „Centar za podršku biznisu“ za smanjenje cijene ovjere dokumenata

U cilju podrške poslovanju preduzeća registrovanih na području općine Kakanj, te poboljšanju poslovnog i investicijskog okruženja u saradnji sa Općinom Kakanj, Udruženje poslodavaca općine Kakanj „Centar za podršku biznisu“ je pokrenulo Inicijativu za smanjenje cijene ovjere dokumentacije za pravna i fizička lica, što podrazumijeva smanjenje troškova privrednih društava na godišnjem nivou, ali i smanjenje troškova ovjere dokumenata za građane – korisnike usluga Prijemnog ureda Općine Kakanj.

Pokrenuta inicijativa je, uključujući analizu cijena ovjere dokumentacije u svih dvanaest općina Zeničko-dobojskog kantona, dana 07.07.2015. godine, upućena Kabinetu Općinskog načelnika, i kao takva, u formi Prijedloga odluke izmjenama i dopunama Odluke o administrativnim taksama Općine Kakanj, čiji je predlagač Općinski načelnik, gdin. Nermin Mandra, uvrštena je na dnevni red 34. sjednice Općinskog vijeća, održane 30.07.2015. godine, gdje je kao prva tačka dnevnog reda, podržana i jednogasno usvojena.

Privredni subjekti će za ovjeru svakog potpisa (izjave) plaćati 2,00 KM, umjesto dosadašnjih 3,00 KM, a za ovjeru autentičnosti rukopisa i prepisa, kada se ovjera vrši u više primjeraka, za ovjeru svake slijedeće stranice će plaćati 0,50 KM umjesto dosadašnjih 2,00 KM, čime će smanjiti troškove u pripremi dokumentacije i biti konkurentniji u procesima javnih nabavki na svojim tržištima.

U ime Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Općine Kakanj „Centar za podršku biznisu“ Kakanj, zahvaljujemo Općinskom načelniku gdin. Nerminu Mandri i Općinskom vijeću na sprovođenju i donošenju ove odluke, koja za cilj ima poboljšanje privrede, što je prepoznato kao jedan od načina pozitivnog „signala“organa uprave Općine Kakanj za domaće i strane investitore.

Udruženje poslodavaca općine Kakanj
“Centar za podršku biznisu” Kakanj
- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO