Usporen saobraćaj na dionici Podlugovi-Kakanj

Saobraćaj se uz povoljne uslove za vožnju ovoga jutra odvija nesmetano na većini puteva u Bosni i Hercegovini. Zbog visokih temperatura tokom dana, BIHAMK savjetuje vozače da na duža putovanja kreću u jutarnjim ili večernjim satima.

Zbog izvođenja radova na autoputu A-1, danas do 17 sati  saobraća se usporeno na dionici Podlugovi-Visoko-Kakanj. Vozače molimo da voze oprezno i poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog radova na deminiranju terena na magistralnom putu M-4.2 Velika Kladuša-Bihać u mjestu Donji Purići  u vremenu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutna propuštanja vozila.

Danas od 8 sati izvodit će se radovi na asfaltiranju na regionalnom putu R-471 Lukavac-Vijenac-Banovići, tako da će saobraćaj do 20 sati biti potpuno obustavljen. Putnička vozila će saobraćati alternativnim pravcem (kroz Borovac), dok će se autobusi na redovnim linijama propuštati u intervalima od 30 do 40 minuta.

Na graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja. Tokom dana dolazi do pojačanog prometa vozila na GP Doljani pa svima onima koji putuju ka Dubrovačkoj regiji preporučujemo korištenje graničnih prelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučujemo granične prelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje. Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi  je zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

KANTON SARAJEVO

-Zbog izvođenja sanacionih radova u noćnim satima (00-06 sati) saobraćaj će se odvijati jednom trakom u ulicama:Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića, Zmaja od Bosne, Hiseta, Obala Kulina Bana, Mula Mustafe Bašeskije i Maršala Tita  i to za smijer Ilidža-Baščaršija do 26.07., a za smijer Baščaršija-Ilidža od 27.07. do 03.08. – Zbog izvođenja neophodnih radova usporeno se saobraća u ulicama:  Trebevićka, Hrasnička cesta, Pruščakova,  Vlakovo, Nikole Kašikovića, Bačići, kao i na raskrsnici ulica Alije Kučukalića i Džemala Bijedića.

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-4 Doboj-Gračanica u mjestu Klokotnica, zbog sanacionih radova, saobraćaj se na dijelu raskrižja odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljenu  signalizaciju.
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Čelinac-Kotor Varoš, zbog sanacionih radova od 07 do 18 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-4.2 Velika Kladuša-Bihać u mjestu Donji Purići  zbog deminiranja terena u vremenu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.
M-5 Tranzit kroz Sarajevo, zbog sanacionih radova, saobraćaj se na dijelu magistralnog puta  odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Zelena Meraja-Mostarsko raskršće, u toku su sanacioni radovi, saobraćaj se odvija naizmjenično-jednom trakom.
M-6 Čapljina-Stolac (dionica Tasovčići-Masline)  u toku su sanacioni radovi,  od 7 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Gorica-Vitina u toku su sanacioni radovi, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-6.1 Prolaz kroz Mostar-zbog izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora, saobraća se usporeno uz ograničenje brzine.
Južni prilaz Posušju (raskrsnica cesta M-6.1 i R-420), u toku su radovi na izgradnji kružnog toka, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-14.1 Bosanski Brod -Odžak-zbog izvođenja radova na deminiranju terena na lokalitetu “Klakar Donji 2”, svakog radnog dana u vremenu od 08:30 do 15 sati, dolazi  do polusatnih obustava saobraćaja.
M-16 Jajce- Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (dionica “prolaz pored Bratstva”) zbog izvođenja sanacionih radova saobraća se jednom trakom.
M-17 Sarajevo-Blažuj (Zapadni prilaz gradu), zbog radova na čišćenju bazena za odvodnju oborinskih i drenažnih voda, saobraćaj se na potezu od pasarele do benzinske stanice u vremenu od 08 do 18 sati odvija jednom saobraćajnom trakom.
Prolaz kroz Sarajevo, zbog izgradnje vijadukta Briješće i kružnog toka, saobraća se uz ograničenje brzine.
Hadžići-Pazarić, zbog izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja  svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18 Tuzla-Bijeljina, u mjestu Požarnica, zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za  vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara, u toku su radovi na sanaciji oštećenja, zbog čega se saobraćaj povremeno obustavlja u trajanju do 30 minuta.
M-18.1 Trnovo-Ustikolina (most br.2 na skretanju Grebak), u toku su radovi na sanaciji mosta, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

REGIONALNI PUTEVI

R-445 Zenica-Tetovo, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji  saobraćaj se odvija jednom trakom (dionica od kružne raskrsnice Crkva do prevoja gdje se nalazi pekara “Pariz”).
R-445 Semizovac-Podlugovi, radovi na dionici pružni prelaz Donja Vogošća I-most na rijeci Bosni, od 08 do 16 sati saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-456 Priboj-Teočak-Sapna (Goduš-Rastošnica) obustavljen je saobraćaj zbog aktiviranog klizišta. Alternativni pravac je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.
R-459 Tuzla-Šibošnica (Lovački dom-Šibošnica) obustavljen je saobraćaj zbog aktiviranog klizišta. Alternativni pravac je Tuzla-Priboj-Lopare-Čelić.
R-465 Maglaj-Zavidovići (Podborik), zbog deminiranja na snazi su povremene polusatne obustave radnim danima od 08:30 do 15 sati.

BIHAMK i ove godine organizuje saobraćajnu-preventivnu akciju kontrole tehničke ispravnosti putničkih motornih vozila pod nazivom „Putujte sigurno“. Realizacija akcije planirana je do 23. 07. ove godine u vremenu od 09 do 17 sati.(Avaz.ba)

Možda vam se svidi

Comments are closed.