Uspješno završeno finalno takmičenje „AS Innovation challenge“

Od prijavljenih 30, osam timova sačinjenih od mladih inovatora izrazličitih bh. gradova, protekli vikend su učestvovali na finalnom takmičenju„AS Innovation challenge“ koje je organizirala kompanija AS d.o.o iz Jelaha usaradnji sa Munja Inkubatorom i najvećom info platformom za mlade u BiH -Hocu.ba.

Dva uzbudljiva i produktivna dana koja su mladi takmičari proveli sastručnim mentorima razrađujući koncepte kojima su predstavili rješenja zastvarne poslovne probleme, okončana su svečanim proglašenjem pobjednika iuručivanjem certifikata svim finalistima.

Prvo mjesto pripalo je timu MEFMasterovci kojegčine studenti Mašinskog fakulteta u Sarajevu, a koji supredstavili koncept za Master petit keks (strategija diferencije u odnosu nakonkurente). Njima je pripala najveća novčana nagrada od 1500 KM.Drugo mjesto inagradu od 1000 KM osvojila je ekipa Hedonisti sa Univerziteta u Tuzli, a trećemjesto i 500 KM pripalo je Innovation team-u sa saAmeričkog univerziteta u Sarajevu.

„Prije svega nismo očekivali tako veliki odziv mladih ljudi i njihovu želju da učestvuju u rješavanju stvarnih poslovnih izazova. Na tu činjenicu smo najviše ponosni. Zadivljeni smo njihovim radom i trudom koji su nam prezentovali u ta dva dana takmičenja. Sve vrijeme su imali nesebičnu podršku stručnih mentora iz AS d.o.o. kompanije koji su ih usmjeravali u njihovoj namjeri da se predstave na što bolji način. Sretni smo da su u tome i uspjeli. Bila je ovo idealna prilika da ih uputimo u određene segmente poslovanja naše firme, da se upoznaju sa uposlenicima, obiđu proizvodni pogon i osjete kako je raditi u savremenom i dinamičnom radnom okruženju. Svoju misiju smo uspješno realizirali time što su mladi inovatori iz naše kompanije izašli bogatiji za novo iskustvo koje će im, sigurni smo, biti od velike pomoći u daljem poslovnom razvoju“ – istakao je Armin Hrvić, izvršni direktor kompanije AS d.o.o. i direktor Oaze. 

U sastavu stručnog žirija bili su Emir Kurtović (profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu), Mirsad Omić (direktor Službe prodaje AS d.o.o.), Ethem Numić (direktor Direkcije za marketing i razvoj AS Holdinga), Semir Sejdinović (direktor Kontrolinga AS d.o.o.), i Armin Hrvić (Izvršni direktor AS d.o.o. i direktor Oaze).

Pored novčanih nagrada, takmičari koji su bili u finalu, dobit će priliku prakse, pripravničkog angažmana, dodatne edukacije, seminara i ostalih poslovnih mogućnosti u kompaniji AS d.o.o.

Takmičenje „Innovation challenge“ nastavlja se i u ostalim kompanijama koje su u sastavu AS Holdinga, a naredno je u organizaciji kompanije Klas iz Sarajeva.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar