Uspješno realizirana tradicionalna humanitarna akcija ”Bajramska radost”

0
131

Proteklog vikenda, dan prije bajrama, u našem gradu je uspješno realizirana još jedna humanitarna akcija ”Bajramska radost”. Jedanaesta po redu akcija prikupljanja novčanih sredstava i prehrambenih i higijenskih namirnica za pomoć porodicama koje žive u teškoj materijalnoj situaciji pod nazivom ”Bajramska radost”, koju već nekoliko godina realizira istoimena neformalna grupa mladih ljudi par dana prije bajrama, realizirana je u subotu, 24. juna. Akciju su i ovaj put zajednički realizirali  NGG ”Bajramska radost” i kakanjski tim HO ”Dirhem” iz Sanskog Mosta, a medijski partner akcije bio je naš portal.

Akcija je trajala od 8 do 16 sati, ispred Gradske fontane u Kaknju, gdje su naši sugrađani na štandu ”Bajramske radosti” mogli donirati svoje priloge. Zahvaljujući velikom odazivu naših sugrađana, ukupna vrijednost akcije iznosila je 4121,35 KM.

”Ovaj put smo uspjeli da obradujemo 50 porodica. Uz veliku podršku naših sugrađana, prikupljeno je 3793,35 KM novca i namirnica u vrijednosti 328 KM.  Prikupljeni novac i namirnice iskorišteni su za pripremu 47 prehrambeno-higijenskih paketa i bajramluka, koji su isti dan podijeljeni porodicama, a jedan paket donator je sam pripremio i uručio. Dvjema porodicama smo uz pakete uručili po 100 KM novca, a dvjema smo pomoć uručili samo u novcu, u iznosu od po 100 KM. Paketi su dostavljeni porodicama u Kaknju, Bičeru, Dumancu, Desetniku, Kujavču, Papratnici, Povezicama, Koprivnici, Zgošći, Doboju, Tršću, Ivnici, Skenderovićima, Zagrađu, Crnču, Čobama, Bukovlju, Brežanima, Bištranima, Ričici, Hrasnicama, Tičićima, Slapnici, Mijočima, Sopotnici, Gori, Vardi, Lipnici i Varalićima. Paket je sadržavao brašno, ulje, rižu, tjesteninu, palentu, tarhanu, šećer, so, začin, germu, prašak za pecivo, crvenu papriku, deterdžent za veš, deterdžent za suđe, šampon, sapun, dok je bajramluk sadržavao kafu, kocku, keks i voćni sirup. Posebno želimo da naglasimo da su sve namirnice, osim germe i sapuna, domaće proizvodnje. U ime obradovanih porodica, zahvaljujemo se našim sugrađanima koji su se u velikom broju odazvali ovoj akciji i svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu ”Bajramske radosti”. Uspjeh akcije i radost i osmijesi obradovanih porodica pripadaju svima nama.”, poručuju iz ”Bajramske radosti”.

Naše malo zaista je mnogo za one koji nemaju nimalo.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here