Uspjesi: Sakib Bitić nagrađen poveljom dekana UNZE

Na nedavno održanoj promociji diplomanata prvog i drugog ciklusa na fakultetima Univerziteta u Zenici, prvog akreditovanog Univerziteta u FBiH, dodijeljene su i posebne nagrade, Povelje dekana fakulteta za studente sa najboljim ocjenama generacije. Mladi Kakanjac Sakib Bitić je student koji je drugu godinu Politehničkog fakulteta, smjera Građevinarstvo završio sa prosjekom 9,35 i na taj način dobio Povelju dekana Politehničkog fakulteta kao najbolji student generacije.

bitic 1„Iako vozarim svaki dan na fakultet iz Kaknja u Zenicu to mi nije smetalo da dam sve od sebe kako bih imao što bolji rezultat na fakultetu. Zna se desiti da ujutru za Zenicu krenem u 7h a vratim se u 8h. Sretan sam zbog ove nagrade i nadam se da će ih biti i u budućnosti“ – rekao je Bitić za kakanj-x.

Svakako da ovo nije kraj nagrađivanju mladom Kakanjcu. Naime, ukoliko nastavi sa odličnim rezultatima kao i do sada, postoji mogućnost da na kraju školovanja ukoliko mu prosjek bude preko 9,0 dobije i nagradu Povelju rektora što bi zaista bio veliki uspjeh.

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.