Usmrtio djevojku automobilom i pobjegao, kažnjen sa 5.000 eura: Ožalošćeni otac zaprepašten objašnjenjem presude

“To je pakao”, rekao je sudija Okružnog suda u Vurcburgu Bernd Kriger ocu poginule Terese, Roladu Staku (52), piše Fenix Magazin.

Sudac je, naime, 20-godišnjeg Nikasa H. koji je prije dvije i po godine svojim automobilom usmrtio tada 20-godišnju Terezu osudio na novčanu kaznu od 5.000 eura. “Sve što bi mogao reći, ne bi bilo dovoljno”, komentarisao je otac presudu sa suzama u očima. Niklas H. kao i trojica suvozača koji su osuđeni zbog nepružanja pomoći prihvatili su kaznu.

Do nesreće je došlo prije dvije godine kada je nakon posjete Festivalu vina u Unterrajzenhajmu, Niklas H. je s 2,89 promila alkohola u krvi sjeo u svoj “golf”. S njim su u autu bila još trojica prijatelja, Markus H. (22), Marvin R. (21) i Pol G. (22). Mladić je vozio preko parkirališta, udario u stub, i na jednom seoskom putu vozeći brzinom između 60 do 80 kilometara na sat udario u Terezu Štal koja se pješice vraćala kući.

Djevojka je odletjela 13 metara dalje, a vozač se nije zaustavio da joj pomogne. Svi mladići su se na sudu izvinili zbog toga što se dogodilo, a sudac je pojasnio kako nije mogao drugačije presuditi jer je mladić koji je vozio tada imao 18 godina i sudilo mu se po zakonu za maloljetnike, prenosi “Kurir“.

Možda vam se svidi

avatar